• 70 zonnepanelen op het dak
  • Warmtepomp
  • Groen dak boven de kantine en glazen entree
  • Sandwich gevelpanelen

"Het is de no-nonsense aanpak van Biersteker die zo goed bij ons past."

Al 80 jaar haalt Weverling zijn inspiratie uit de natuur en draagt het bij aan de ontwikkeling, het behoud en het onderhoud van een groenere leefomgeving waarin mensen met plezier wonen, werken en leven. Het denken en handelen van Weverling wordt gedreven door het versterken van de groensector, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en investeren in groene innovaties.

Een duurzaam en groen oog op de toekomst. Met dezelfde missie en doelstelling is de fijne samenwerking tussen Weverling en Biersteker ontstaan. 

Betrokken vanaf de start

Onlangs heeft Weverling een nieuwe vestiging geopend in Alphen aan den Rijn, wat een spannende mijlpaal in hun reis is. Het proces begon met een leeg industrieel stuk grond, en vanaf dat moment is Biersteker bij elke stap van het proces betrokken. 

Menno vertelt verder:"De eerste fasen omvatten het bedenken, het maken van gedetailleerde tekeningen en het bespreken van onze specifieke eisen. Door samenwerkende gesprekken ontstond een uitgebreid plan om het bedrijfspand precies te vormen zoals we hadden bedacht. Dit hele project, van concept tot realisatie, was een fijne samenwerking tussen ons en Giel van Biersteker.

Wat Biersteker onderscheidt, is hun vermogen om multifunctionele ruimtes te creëren die zowel opslag als parkeergelegenheid bieden, vaak in combinatie met kantines en kantoorruimtes. Voor deze nieuwe locatie in Alphen aan den Rijn kozen ze voor een moderne en duurzame benadering. Er kwam geen baksteen aan te pas, alles werd gebouwd met sandwichpanelen en een stalen constructie. Op het dak werden maar liefst 70 zonnepanelen geplaatst, en boven de kantine kwam een groendak, dat niet alleen water opvangt maar ook zorgt voor natuurlijke koeling en biodiversiteit. Zelfs de parkeerplaatsen werden aangelegd met duurzame betontegels.

Een opvallend kenmerk van het nieuwe pand is het glazen atrium, dat een stijlvol accent toevoegt aan het geheel. Binnenin het pand werd een interessante keuze gemaakt. In plaats van extra kantoorruimte werd er een 30 m² grote daktuin gecreëerd. Hier kunnen de collega's gezellig pauze houden, overleggen en genieten van het uitzicht. 

Dit vereiste de aanleg van een stevigere vloer en een deel van het plafond van de werkhal werd open gelaten en voorzien van glas. Hiermee werd niet alleen een duurzame en groene omgeving gecreëerd, maar ook een aangename werkplek voor de medewerkers.

 

Foto's: Weverling

Lees verder

Gewoon duurzaam en groen

Ze zijn nuchter, hardwerkend en benaderbaar. Giel zelf was ook aanwezig bij de besprekingen en bracht praktische oplossingen naar de tafel. Ze denken echt met je mee en hebben ons meerdere keren behoed voor onnodige kosten. De warmtepomp in plaats van een gasaansluiting, bijvoorbeeld, was een advies van Giel dat we hebben opgevolgd.

De nieuwe locatie van Biersteker in Alphen aan den Rijn past naadloos in het industriële en stoere karakter van het nabijgelegen nieuwbouwterrein. Hier worden veel vergelijkbare units gebouwd, wat het een passende omgeving maakt voor ons bedrijf. Het atrium met glas is een prachtige vertaling van onze wensen.

Al met al zijn we ontzettend blij met de nieuwe locatie van Biersteker in Alphen aan den Rijn. We zijn ervan overtuigd dat dit duurzame, moderne pand perfect zal voldoen aan onze behoeften en ons zal helpen om nog beter te presteren in de toekomst. We kijken uit naar de verdere ontwikkelingen en groei van ons bedrijf op deze nieuwe locatie. Samen werken aan verbetering door praktisch duurzaam en onderscheidend te bouwen, dat is waar we voor staan en dat is precies wat we hier realiseren.